среда, 15. октобар 2014.

Divni, dobri, veliki covjek Mehmed Medo, moj drug Medara, otisao je. R.I.P.


Odlazak hroničara ljudskih sudbina
N.N. - 15.10.2014 11:14 ⇒ 11:39
U Banjaluci je u utorak, poslije kraće bolesti, preminuo dugogodišnji novinar "Glasa" i "Glasa Srpske" Mehmed Dizdar.

Rođen je 5. februara 1960. godine u Banjaluci, gdje je završio osnovnu školu, gimnaziju i pravni fakultet na kojem je stekao zvanje diplomiranog pravnika. Cijeli svoj radni vijek proveo je u "Glasu", a sada "Glasu Srpske".

Poslom novinara počeo se baviti profesionalno od 1. maja 1987.godine sve do 28. februara 2011. godine. Od 1. marta 2011. na radnom mjestu urednika rubrike hronika sve do sada.

U periodu od 17. septembra 1991. do 31. marta 1996. godine bio je učesnik rata.

Posljednji dani zatekli su ga na mjestu urednika rubrike hronika u "Glasu Srpske". Njegova specijalnost kroz čitav radni vijek bila je svojevrsna hronika ljudskih života i sudbina. Susretao se i pisao o sudbinama ljudi, ljudskim izazovima, posrtanjima, teškim greškama, rehabilitacijama…

Kolege će ga pamtiti i po tome što je o svemu pisao s punim poštivanjem istine, čovjeka i njegovog imena. Poštivao je svoje sagovornike, ma ko oni bili - nikoga ne kudeći i nikoga ne hvaleći - sve u ime realnosti i istine kao jedinog suda za sve ljudske postupke. U tome mu je pomagalo i njegovo obrazovanje u pravnoj struci.

Ima i nešto što znaju samo oni koji su s Medom, kako smo ga svi zvali, provodili mnoge godine i dane. Uvijek vedar i željan komunikacije, imao je dosta prijatelja. I svima je u uspomeni blag i nasmijan čovjek. Duge radne godine tjerale su ga i na razne radne zadatke. Uvijek ih je pedantno radio i završavao. Obavljao je poslove novinara u rubrici hronika sve do 2010. godine, kada je postavljen na mjesto urednika hronike.

U svom novinarskom radu godinama je pratio oblast pravosuđa i MUP-a. Izuzetno odgovoran posao radio je bez grešaka, bez problema, sa nedvosmislenim, lako provjerljivim podacima, a istovremeno pitko,čitljivo i tačno.

Dizdar će biti sahranjen sutra u 14 časova na Novom groblju u Banjaluci.

Нема коментара:

Постави коментар